Iz policije: Požar u Kaniškoj Ivi te razbojništvo u bjelovarskoj trgovini

Kada je u pitanju stanje u prometu, ovaj mjesec započinjemo s povoljnim izvješćem PU bjelovarsko-bilogorske. Tako su tijekom vikenda zabilježene tri prometne nesreće samo s materijalnom štetom. U vikend akciji utvrđeno je 62 prekršaja. Četiri ih se odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola, sedam na prekoračenje brzine, 24 na nekorištenje pojasa, šest na upotrebu mobitela te 21 ostali prekršaj.

Kada je riječ o kriminalitetu, ističe se slučaj razbojništva do kojeg je došlo u subotu ujutro u bjelovarskoj trgovini koja se bavi prodajom nakita gdje su dvije nepoznate osobe prodavačici prijetili vatrenim oružjem kako bi im predala nakit. Šteta se procjenjuje na nekoliko desetaka tisuća eura.

Evidentirana su i dva slučaja narušavanja javnog reda i mira, a protiv počinitelja slijedi optužni prijedlog. Policija je tijekom vikenda izuzela 5 ručnih bombi, a jedna je osoba dragovoljno predala i više komada streljiva.

Od ostalih događaja, dodajmo kako je u petak oko 7.15 u Kaniškoj Ivi došlo do požara u kuhinji obiteljske kuće 74-godišnjeg muškarca. Očevidom je utvrđeno da je do njega došlo uslijed žarne čestice iz peći na kruta goriva. Požar se proširio na daske i grede koje su se nalazile iznad peći, a koje su na tom djelu izgorjele. Ugasili su ga pripadnici JVP Grada Garešnice, a vlasnik štetu procjenjuje na 2 tisuće eura.

Nema postova za prikaz