Novo dječje igralište uvertira u preobrazbu ŠRC Kukavica u turističku top destinaciju

Novo dječje igralište dio je radova prve faze potpune rekonstrukcije Športsko rekreacijskog centra „Kukavica“. Ova lokacija narednih godina dobit će potpuno novo ruho, iako već sad ima korisnike i u njemu se provode aktivnosti nadovezane na događanja u obližnjem Kulturnom centru „Mato Lovrak“.  Novoizgrađeno igralište  danas je obišao i bjelovarsko- bilogorski župan, Marko Marušić te podsjetio da je ova prva faza radova „teška“ 130 tisuća eura.

Uz dio novca iz Ministarstva regionalnog razvoja, veći dio, oko 70 posto, izdvojen je iz županijskog proračuna. To je prvi korak u zacrtanom planu da ŠRC Kukavica, povezana s lokacijama u okruženju, zauzme visoku poziciju na turističkoj karti traženih destinacija kontinentalne Hrvatske.

Nakon što je ovo dovršeno, pored njega uskoro kreće izgradnja još jednog, multifunkcionalnog sportskog igrališta, za igre s loptom, poput košarke, rukometa, malog nogometa. I za to je osigurana stavka u županijskom proračunu, a dio sredstava osiguralo je Ministarstvo turizma.

Imamo velike planove za Kukavicu“, rekao je Marušić za obilaska novoizgrađenog dječjeg igrališta i dodao; „Pri uređenju se nije štedjelo ni na podlozi, a sve sprave imaju certifikate, jer sigurnost djece je primarna. Za nastavak ulaganja već smo pripremili svu dokumentaciju kojom ćemo aplicirati na najavljene natječaje. Namjera je ovdje imati restoran, nove smještajne kapacitete i multifunkcionalnu dvoranu i time u budućnosti privući što veći broj posjetitelja. Nadamo se da će Kukavicu posjećivati  veliki broj obitelji s djecom, jer ovdje za to imamo idealne uvjete“.

Da će ovime jačati turističke kapacitete, nadaju se i u Općinama Veliki Grđevac i Velika Pisanica. „Doprinijet će i potencijalnim privatnim iznajmljivačima“, kaže Fredi Pali, a Tomislav Pavlečić dodaje kako je to nadogradnja već sad prepoznatljive priče u Velikom Grđevcu, gdje postoje i novi planovi buduće razdoblje, u kojem će se posvetiti i uređenju lokalno prepoznatljivog prostora „stare ciglane“. Već sad su redoviti dolasci djece školskog uzrasta na jednodnevne izlete, a cilj je da oni češće budu u obliku višednevnog boravka, rekla je Zvjezdana Galkowski, ravnateljica KUC „Mato Lovrak“. Kako je ŠRC „Kukavica“ okružena šumom i prirodom, a u blizini su bazeni, poučna staza, kao i atrakcije iz Lovrakovih romana, poput lokomotive ili starog mlina, očekivanja nisu neopravdana.

Nema postova za prikaz