Kome smetaju putokazi na Moslavačkoj gori?

Ljubitelji prirode koji u održavanje lokacija na Moslavačkoj gori, osim vremena, često ulažu vlastita sredstva, tužni su zbog zadnjeg slučaja vandalizma u kojem su uništeni putokazi; srušeni, propucani ili doslovno prerezani. Uočili su to članovi Planinarskog društva „Yeti“ Kutina, s kojima često surađuje udruga „Lipa“ Garešnica, bilo na uređenju staza ili odmorišta za posjetitelje.

Upravo njima i brojnim planinarima, a dolaze i iz drugih zemalja, ovakvi putokazi i oznake olakšavaju kretanje. Uz to ukazuju na lokacije znamenitosti, kojima Moslavačka gora obiluje.

Velike je krajobrazne, geološke i biološke raznolikosti te bogate kulturno-povijesne i tradicijske baštine i zbog toga, od 2011. godine, nosi status regionalnog parka. Prepoznatljiva je cjelina područja Bjelovarsko- bilogorske te, u malo većem omjeru, Sisačko- moslavačke županije.

Ovo uništavanje odigralo se na lokacijama susjedne županije, koje je i više označeno, no radi se i na označavanju s druge strane Moslavačke gore te pripremaju nove poučne staze. Teren obilaze službeni čuvari prirode, nakon čega će biti poznato piše detalja.

(Foto: Yeti Kutina)

Nema postova za prikaz