NK „Ilova“ Tomašica slavi 100 godina

Prvih sto je najteže kažu slavljenici, Nogometni klub „Ilova“ Tomašica, u kojem se ovih dana pripremaju za svečanost obilježavanja stotog rođendana.

Tom prilikom, na svečanoj sjednici, uručit će zahvalnice i priznanja, dio kojih i posthumno. Opstanku kluba doprinos su dali mnogi, kaže predsjednik, Milan Premužić, a tih godina nositelji aktivnosti bili su učitelji te je upravo tog zanimanja bio osnivač, Ivan Jandroković. Danas tomašička Ilova ima 35 registriranih igrača, kao i ostali klubovi u malim sredinama imaju problem okupljanja za utakmice, ali i dalje složno rade na uređenju terena. Prije nekoliko godina, uz podršku Grada Garešnice i Sportske zajednice, počelo se dodatno ulagati u obnovu terena i objekata; izgrađena je nova terasa te je postojeći objekt proširen novom prostorijom. Trenutno se radi na uređenju unutrašnjosti svlačionice, što je nužno zbog dotrajalosti, obzirom da je izgrađena 1984. godine, a dodatno je stradala tijekom potresa u Petrinji.

Unatoč svemu, postoje razlozi zašto očuvati klubove u malim sredinama i puno su važniji od rezultata, kažu u klubu, jer da nema nogometa, pitanje je gdje bi se mještani još i na kojim aktivnostima okupljali i pokazali zajedništvo. NK „Ilova Tomašica“ visoku obljetnicu obilježit će u nedjelju, 28. srpnja, revijalnim utakmicama veterana Ilove i Gari Girlsa od 14 sati te Ilove i veterana Garića od 16 sati, druženjem uz roštilj za posjetitelje te svečanom sjednicom u 11:30 na kojoj će uručiti zahvalnice, dio kojih posthumno.

Nema postova za prikaz