Redovite letačke aktivnosti lovačkih aviona HRZ-a

U sklopu planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva danas, 8. srpnja i sutra, 9. srpnja provodit će redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati pojačana buka, kao i probijanje zvučnog zida.

Tako se u ponedjeljak i utorak u vremenu od 17:00 do 19:00 sati te od 21:00 do 23:00 sata očekuje pojačana buka tijekom provedbe planiranih letačkih aktivnosti, iznad područja Slavonije i Like.

Također, tijekom današnjeg dana, 8. srpnja u vremenu od 17:00 do 19:00 sati očekuje se probijanje zvučnog zida na području Zagrebačke, Karlovačke, Sisačko–moslavačke, Ličko–senjske, Zadarske i Primorsko-goranske županije.

Ističemo kako Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova u skladu s regulativom i pravilima koja reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj.

Zbog navedenih aktivnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Ministarstvo obrane i Oružane snage Republike Hrvatske ovim putem mole građane za podršku pilotima tijekom njihove obuke, kao i za strpljenje i razumijevanje zbog pojačane buke.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, odnosno Republika Hrvatska, dolaskom Rafalea u Hrvatsku vojsku započeli su dugoočekivano novo poglavlje nadzora i zaštite zračnog prostora, koje pridonosi većoj sigurnosti svih hrvatskih građana.

Nema postova za prikaz