PCG za MSP – 4. OKRUGLI STOL Grada Garešnice, Poduzetničkog centra Garešnica te stanara Tehno parka Garešnica

U prostorijama Tehno parka Garešnica, Poduzetnička zona Kapelica, 43280 Garešnica, održan je 4. Okrugli stol u sklopu projekta “PCG za MSP”, čiji je cilj smanjiti asimetriju informacija među MSP-ovima (malim i srednjim poduzećima i obrtima) te olakšati pristup poslovnim znanjima, vještinama i informacijama ključnim za rast i razvoj poslovanja.

Prije godinu dana, 2020. godine, otvoren je Tehno park – poduzetnička potporna institucija nastala projektom „Izgradnja i opremanje Tehno parka Garešnica“ s ciljem pružanja potpore poduzetnicima na području Grada Garešnice s posebnim naglaskom na mlade poduzetnike, žene poduzetnice i poduzetnike početnike, u obliku subvencioniranog zakupa poslovnih prostora, potrebne informatičke i uredske opreme te u obliku pružanja poslovnih i savjetodavnih usluga u prvim godinama njihovog poslovanja

Kroz ovakvu vrstu suradnje i povezivanja, postiže se značajna promocija razvoja lokalnog gospodarstva. Tehno park ima značajnu ulogu u suvremenom gospodarstvu budući da nudi mnogo u podršci ekonomskog razvoja na nekom mjestu. Ovakve ustanove, jedan su od rijetkih dijelova inovacijskog poduzetništva koji ukorjenjuju u lokalnom gospodarstvu nova poduzeća koja vode inovacije i unutrašnje investitore. Također, suradnjom s različitim institucijama, kao i s gospodarskim subjektima te uz prisutnost jedinice lokalne samouprave, Tehno park kontinuirano razvija kompetencije svojih stanara u različitim područjima te pridonosi stvaranju veza između inovacija i poduzetništva, a u skoroj budućnosti i industrije, i na taj način doprinosi razvoju malog i srednjeg poduzetništva i konkurentnog gospodarstva.

Nema postova za prikaz