Općina Hercegovac svojim maturantima osigurala besplatne pripreme za državnu maturu

Pripreme za polaganje državne mature za sve srednjoškolce, ali i roditelje, je stresno razdoblje. Kako bi im olakšala to razdoblje, Općina Hercegovac iz proračuna je izdvojila novac i svojim maturantima omogućila besplatne pripreme za državnu maturu kroz Web aplikaciju ePripreme, koja bi im trebala pomoći pri polaganju i upisu na željeni fakultet.

Inače, Općina Hercegovac ima oko 50 studenata, što je dosta za jednu općinu, kaže načelnik Boro Bašljan. Za njih su, ukoliko se prijave, u proračunu također osigurane jednokratke potpore. To je jedan od načina da ih se pokuša zadržati i iako mnogi ostaju u mjestu studiranja, većim gradovima, u općinskoj upravi se trude pokazati da je Hercegovac mjesto poželjnog življenja:

Ono što mi ukazujemo je da putovati pola sata ili sat vremena do radnog mjesta, a živjeti u Hercegovcu, nije veliki problem“, kaže Bašljan. Ističe još da, iako mala, ali prijateljska sredina, osiguravaju brojne benefite; „Tu je pomoć pri kupnji i uređenju stambenog prostora, dar za novorođene, sufinanciranje dječjeg vrtića i besplatan dnevni boravak u školi, potpore za opremanje učenika i studente i niz drugih mjera. Ne smijemo zaboraviti ni udruge koje osiguravaju dodatne sadržaje, kako za odrasle, tako i za djecu“.

Ovih dana maturantima u Općini Hercegovac pristižu šifre za prijavu u sustav, nakon čega mogu početi s online pripremama za državnu maturu, u kojoj prve ispite pišu 1.lipnja.

Nema postova za prikaz