Bilandžija: „Imamo viziju za budućnost“ u koaliciji koju čini HDZ, HSLS i HSP

Garešnički HDZ, HSLS i HSP i na ove izbore izlaze zajedno. Potvrđeno je to potpisivanjem koalicijskog sporazuma temeljem kojeg formiraju zajedničku listu za gradsko vijeće. Ujedno to znači podršku zajedničkom kandidatu za gradonačelnika, Josipu Bilandžiji, kojemu će zamjenik biti HSLS-ov Goran Cupek.  Iako je Josip Bilandžija (HDZ), aktualni gradonačelnik, već ranije najavio da ide po novi mandat, njegova kandidatura danas je i službeno potvrđena, na predstavljanju u Garešnici. „Grad Garešnica je u 2019. bio među 10 najuspješnijih gradova po povlačenju novca iz EU fondova. To je znak da smo radili dobro, kaže Bilandžija. To je ujedno poticaj i želimo nastaviti i dalje, jer imamo viziju za budućnost. U svemu je važna sinergija državne i lokalne vlasti, obzirom da se kroz brojne projekte od 2017. do ove godine u Garešnicu slilo više od 170 milijuna kuna“, dodao je još Bilandžija.

Dajući mu podršku, s tim se složio i Velimir Žunac, bivši gradonačelnik Garešnice, danas državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije: „Apsolutno jedan plodonosan mandat gradonačelnika. To je jedan kontinuitet, kroz godine. Tamo gdje sam ja stao, on nastavlja. Drugi kandidati pričaju o nekim željama, a on iza sebe ima konkretne radove i planove i dokazao je da je sposoban voditi ovaj grad“.

Podrška je stigla i iz Bjelovara, od aktualnog gradonačelnika, Darija Hrebaka, ujedno saborskog zastupnika i predsjednika HSLS-a, koji je u Garešnici dio koalicije uz HDZ i HSP. „Ljudi smo koji dijelimo slične vizije. Bjelovar i Garešnica su u našoj županiji najuspješniji gradovi po povlačenju sredstava iz EU fondova. U Garešnici surađujemo već drugi mandat i u tom razdoblju gradski proračun je tri puta uvećan. Za nas tu nema dileme. Ovi ljudi, ova ekipa treba nastaviti dalje, Garešnica je gradilište, puno se gradi i radi i samo tako možemo potpuno zaustaviti trend iseljavanja“, rekao je Hrebak.

Dosadašnja suradnja bila je uspješna i zato u istom timu idemo dalje, rekao je predsjednik HSP-a u Garešnici, Željko Rijetković. „Dosadašnja suradnja bila je uspješna i zato u istom timu nastavljamo. Mislim da smo pokazali da je napredak moguć kad se svi u tom pravcu slože“. S tim se složio i predsjednik županijskog HSP-a, Zoran Đošić.

Okupljenim članovima gradskog odbora HDZ-a, uz predsjednika Željka Starčevića, koji su došli dati podršku istaknutoj kandidaturi, pridružili su se predsjednik županijskog HDZ-a i saborski zastupnik, Miro Totgergeli te kandidat HDZ-a za župana, Marko Marušić.

Nema postova za prikaz