Bajs okupio devet koalicijskih partnera za svibanjske izbore

U nastavku potpisivanja koalicijskih sporazuma, u Bjelovaru je održano još jedno potpisivanje sporazuma o zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne izbore između Damir Bajs Nezavisne liste, Demokrata i HSS braće Radić. Bjelovarsko – bilogorska županija bila je zadnja po povlačenju novca iz EU fondova, ulaganjima u školstvo i zdravstvo. Sada smo treći po povlačenju sredstava Europske unije, imamo više od 120 potpisanih ugovora za EU projekte, u Hrvatskoj smo drugi po ulaganju u školstvo. Još uvijek nismo tamo gdje bismo trebali biti, no siguran sam da smo na dobrom putu“, rekao je Bajs.

Potpisivanju su nazočili i predsjednici obje koalicijske stranke. Stanko Grčić, iz HSS-a braće Radić, naveo je kako sa županom Bajsom uspješno surađuju kroz zadnja dva mandata. Medijima se obratio i predsjednik stranke Demokrati, Mirando Mrsić, i sam po struci liječnik te pozdravio izgradnju nove i moderne bolnice u Bjelovaru, a koju građani zaslužuju; „Pred nama je novo izazovno razdoblje. Iako je župan Bajs jedan od najmlađih župana, on je jedan od onih koji imaju najviše iskustva. Županiju je doveo na zavidnu razinu“, rekao je.

Damir Bajs okupio je tako koaliciju od čak devet stranaka, dio koje je i HNS čiji će Tomislav Pavlečić, aktualni načelnik općine Veliki Grđevac, sutra i službeno predstaviti svoju kandidaturu. U istom bloku je i HSS, iz kojeg su priopćili da je jučer održano predstavljanje kandidata HSS-a i koalicije stranaka okupljenih oko Damira Bajsa za načelnika općine Nova Rača, Darka Knežića, kojemu je ovo kandidatura za treći mandat na čelu općine.

Nema postova za prikaz