Bjelovarčanima dostupna e-prijava za upis djeteta u dječji vrtić

Grad Bjelovar razvio je novu e-uslugu, prijavu za upis djeteta u bjelovarske dječje vrtiće s automatiziranim bodovanjem. Ona će stati na kraj upisima preko reda jer je sustav automatiziran, prijava se boduje automatski te se slaže liste prioriteta.

Roditelji koji nemaju pristup računalu, prijavu kroz e-uslugu u njihovo ime izvršit će stručni suradnici u dječjem vrtiću, što će biti navedeno u javnim pozivima dječjih vrtića za prijavu djece za upis u vrtić, objasnio je gradonačelnik Dario Hrebak te nastavio kako „u bliskoj budućnosti, građane Bjelovara očekuje i povezivanje e-usluga na OIB sustav za automatizirani dohvat još više podataka u vezi podnositelja zahtjeva, u cilju pružanja što bržih usluga prema građanima.“

Na konferenciji su sudjelovale su i ravnateljice svih bjelovarskih vrtića. „Roditelji više neće dolaziti u vrtić i podnositi zahtjev, što će omogućiti uštedu vremena. S obzirom na to da pandemija koronavirusa ne jenjava, novi način prijave djeteta u vrtić i više je nego dobrodošao“, rekla je Ana Lauš, ravnateljica DV Bjelovar.

Nema postova za prikaz