Marijo Puškarić, najveći proizvođač češnjaka i krumpira u Hrvatskoj: naša poljoprivreda ima perspektivu

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković uručila je jučer u Grubišnom Polju 13 ugovora iz Programa ruralnog razvoja, vrijedne više od 23 milijuna kuna. U sklopu posjeta Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, obišla je i poljoprivredni obrt Agro Puškarić u Garešnici. – Mjeru 4.1.3 za obnovljive izvore energije koristi i ovaj sjajni obrt, koji je čest korisnik programa, sam ulaže i zdravo raste. Posebno veseli pokrenuta sjemenarska proizvodnja krumpira, što je važno i kod izrade zakona i činjenice da se gotovo izgubila- izjavila je ministrica Vučković.

Vlasnik Marijo Puškarić postavit će sunčanu elektranu na skladište češnjaka i crvenog luka, gdje se i pakira za trgovačke centre. Stajat će milijun i pol kuna, a potpora iznosi oko milijun kuna. Ovaj najveći proizvođač češnjaka i krumpira u Hrvatskoj izgradit će i novo skladište za krumpir, što je prijavio na još jednu mjeru. Time bi zatvorio investicijski ciklus ulaganja u Garešnicu i Kanišku Ivu, gdje zapošljava 25 ljudi. U svemu mu pomaže obitelj, uključujući i sina Filipa koji se i obrazuje na zagrebačkom Agronomskom fakultetu. U krugu obrta u Garešnici za posjeta ministrice izložio je najbolje svjetske strojeve za sjetvu i vađenje krumpira, češnjaka, crvenog luka i cikorije. Nazočio je i garešnički gradonačelnik Josip Bilandžija.

Puškarić poručuje da hrvatska poljoprivreda ima budućnost, ali da treba promijeniti zakonski okvir kako bi potpore dobili stvarni proizvođači, sposobni koji to zaslužuju, svi koji rade, mlađi ili stariji koji zapošljavaju ljude. – Svi oni imaju perspektivu i trebali bi dobiti priliku u ovom društvu – kaže Puškarić.

Nema postova za prikaz