Čuvajmo zdravlje svih nas i ljepotu koja nam je Bogom dana, nemojmo je zagađivati- poručuje berečki načelnik na Dan planeta Zemlje

Foto: HTZ

Poruka o važnosti očuvanja prirode redovito se uz Dan planeta Zemlje šalje s Moslavačke gore. Tamo i ove godine provode akciju čišćenja, unatoč pandemiji, protiv koje se bore boravkom na otvorenom i čistim okolišem. Uvijek se čisti zajedno s udrugama, kaže načelnik Bereka Mato Tonković.

Podgarić i Garić grad su često odredište posjetitelja, čije je kretanje teško predvidjeti, kao i odbacivanje otpada.

No, veći su problem divlja odlagališta u šumama i vodotocima te njihov štetni utjecaj. Jedno takvo u Kostanjevcu bit će sanirano ovih dana. Glomazni otpad nerijetko završi pored kontejnera na grobljima, gdje mu nije mjesto, a što je nepotrebno obzirom da garešnički Komunalac organizira besplatni odvoz. Berečki načelnik stoga apelira na građane da otpad odvajaju i zbrinjavaju na adekvatan način.

Da malo budu savjesniji, da ne odlažu u prirodu, čuvaju ljepotu i zdravlje svih koji jesu na tom području, zdravlje najviše, jer još uvijek se kod nas koristi voda iz bunara, a to sve ode u podzemne vode te na kraju možda u nečijim bunarima i stvari koje ne bi smjele biti tako. Stoga, čuvajmo zdravlje i svoje i svih ostalih, ljepotu ovu koju imamo, koja nam je Bogom dana, nemojmo je uništavati i zagađivati. Neki umjesto da su došli do kontejnera, otpad iskipaju 500 metara dalje. Samo vi to odložite u kontejnere, zato su postavljeni- poručuje načelnik Tonković.

Nema postova za prikaz