Garešničkim braniteljskim udrugama predstavljen prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata

U Garešnici je danas, uz podršku Grada, održano predavanje članovima braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Predstavljan im je prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji te prijedlog Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata. Tamara Marušić, voditeljica područnog ureda Bjelovar Ministarstva hrvatskih branitelja, naglasila je kako je zakonom iz 2017. godine, koji je trenutno na snazi, postignut velik napredak u skrbi za braniteljsku stradalničku populaciju, no nakon tri godine potrebno je dodatno prilagoditi mjere potrebama korisnika pa se krenulo u njegovu izmjenu.

Za sva pitanja vezano uz izmjene i dopune Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji te Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata, svi zainteresirani se mogu obratiti u Ministarstvo hrvatskih branitelja, Područni odjel u Bjelovaru, Zagrebačka 1, te na broj telefona 043/211-651, svakim radnim danom od 08,00 do 16,00 sati.

Nema postova za prikaz