Svjetski dan knjige obilježava se i u gradskoj knjižnici Đuro Sudeta Garešnica

Hrvatska knjižnica i čitaonica "Đuro Sudeta" Garešnica

Danas nas očekuje jubilarna deseta Noć knjige s više od 1100 programa i akcija diljem Hrvatske. Ona se održava u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige te u sklopu Godine čitanja, a pokrenuta je prije deset godina s ciljem poticanja kulture čitanja i poticanja razgovora o statusu knjige u suvremenom društvu, a sada je jedna od najvećih i najpoznatijih domaćih manifestacija.

Tema ovogodišnjeg izdanja je Ljekovita moć knjige. U gradskoj knjižnici Đuro Sudeta Garešnica također se obilježava pa je cijeli dan ispunjen programima. U 9.30 sati održava se predstavljanje slikovnice, a od 17 sati najmlađi će moći poslušati priču ‘Kako su nastale cice mace’. Više informacija kako može se pronaći na Facebook stranici knjižnice. “Imamo dosta ljudi iz našeg zavičaja koji rado uskaču kad god se nešto dešava. To su sve naši suradnici koji su nam pomogli s organizacijom još jednog obilježavanja Dana hrvatske knjige i zato im zahvaljujem“, rekla je ravnateljica knjižnice Maja Dizdarević.

Spomenimo i kako je u suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara proveden nagradni literarni natječaj Ljekovita lektira na koji je pristiglo 179 učeničkih radova iz 70 škola u 17 županija. Najbolji radovi bit će objavljeni 23. travnja na mrežnim stranicama Noći knjige i Hrvatske udruge školskih knjižničara.

Nema postova za prikaz