Dan je sv. Florijana i Međunarodni dan vatrogasaca

Mjesec zaštite od požara svibanj ni ove godine ne protječe na uobičajen način, zbog pandemije koronavirusa. Vatrogasna zajednica grada Garešnice provjerit će ispravnost opreme pojedinačno po Dobrovoljnim vatrogasnim društvima, umjesto većih okupljanja u nekoliko odreda. Uz pomoć profesionalnih djelatnika Javne vatrogasne postrojbe, svaki DVD-e tako će se pripremiti za dolazak vruće sezone, kada je povećana opasnost od izbijanja požara otvorenog prostora. Zapovjednik VZ i JVP Garešnica Tomislav Kunješić ističe da je to prilika da se oprema DVD-a pregleda i po potrebi popravi, što su radili i svih ovih godina (foto).

-Bit će to uz pridržavanje epidemioloških mjera, pregledom opreme po DVD-ima, nedostatke će riješiti da dobrovoljni vatrogasci budu spremni. Sinergija profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca na području grada je fenomenalna. Profesionalci su stup zaštite, ali nisu svemogući, a DVD-i su im desna ruka i bez toga ovako učinkovitog sustava zaštite od požara ne bi bilo na području grada Garešnice- kaže zapovjednik Kunješić.

Garešnički vatrogasci prije svega djeluju lokalno, ali su i ispomoć na priobalju. Međunarodni dan vatrogastva slavi se na dan zaštitnika svetog Florijana, 04. svibnja. Stoga svim vatrogascima čestitamo njihov dan!

Nema postova za prikaz