Grad Garešnicu posjetili zamjenici župana Bojana Hribljan i Saša Lukić

Zamjenica župana Bojana Hribljan i dožupan iz reda srpske manjine Saša Lukić danas su posjetili područje Grada Garešnice. Povod je potpisivanje ugovora na polju kulture. “Danas smo u obilasku sakralnih objekata, odnosno crkvi koje su se javile za sanaciju i obnovu. Konkretno smo potpisali ugovore za crkvu u Trnovitičkom Popovcu u iznosu od 50 tisuća kuna i za crkvu u Velikoj Bršljanici u iznosu od 40 tisuća kuna. U Trnovitičkom Popovcu ide obnova fasade i pročelja, a u Velikoj Bršljanici elektrifikacija tri zvona“, rekao je Lukić.

Sljedeća lokacija bila im je novouređeni prostor Gareš’kog kulturnog centra gdje su ugovore potpisali predstavnici pet udruga koje su se prijavile na županijski javni poziv za projekte i programe u kulturi. Dožupanica Bojana Hribljan naglasila je kako svaki od potpisanih ugovorima svoju specifičnost, a uglavnom se odnose na očuvanje kulturne baštine i tradicije.

Nakon toga, uslijedio je obilazak Osnovne škole Garešnica, u čiju je obnovu uloženo 12 milijuna kuna. “Ova je škola među prvima ušla u projekt energetske obnove na području županije i kao takva jedan je od najvećih projekata te smo iznimno sretni obavljenim radovima i trenutnim izgledom i sjajem kojim odiše ovaj objekt“, zaključila je dožupanica Hribljan.

Nema postova za prikaz