Što kažu prvi rezultati?

U Garešnici, gdje je u utrku za gradonačelnika ušlo šest kandidata, na temelju 50 % obrađenih biračkih mjesta, 68 % glasova birača ima HDZ-ov Josip Bilandžija (HDZ, HSLS, HSP). Drugi je SDP-ov kandidat Slaven Đurđević (SDP), s 14 %, Slijedi Domagoj Balja (DP), Aida Sučić (NL DB i partneri), Mario Juretić (PH) te Siniša Glavaš, kandidat grupe birača. Za 15 mjesta predstavnika u gradskom vijeću natjecalo se sedam lista.

Kad je u pitanju izbor načelnika, Hercegovcu i Bereku sve je bilo poznato i prije izbornog dana, jer su dosadašnji, Boro Bašljan (DHSS) i Mato Tonković (HDZ) bili jedini kandidati. U Bereku je ujedno i lista za općinsko vijeće bila jedina bila upravo ona kojoj je Tonković bio nositelj. U Hercegovcu su opciji bili DHSS, HDZ i HSLS.

Neizvjesnija utrka vodi se u Velikoj Trnovitici, gdje su tri kandidata za načelnika, a prvi rezultati se još čekaju, kao i oni u Velikom Grđevcu. U Bjelovaru, nakon 52 % obrađenih biračkih mjesta, Dario Hrebak (HSLS) ima podršku veću od 71% birača. Kad je u pitanju izbor župana, prvi rezultati govore da, nakon 19 % obrađenih mjesta, vodi HDZ-ov Marko Marušić (HDZ, HSLS) s 39 %, dok je Damir Bajs (NL DB i partneri) na 36 %.

Nema postova za prikaz