I načelnici ostali isti

Kod izbora načelnika, u Hercegovcu i Bereku sve je bilo poznato i prije izbornog dana, jer su dosadašnji, Boro Bašljan (DHSS) i Mato Tonković (HDZ) bili jedini kandidati. U Bereku je bila i jedna lista za vijeće, HDZ-ova od devet mjesta, a Tonkoviću je to osmi uzastopni mandat;

Velika zahvala svim biračima koji su izašli na izbore i glasali za kandidate HDZ-a. Onima koji su ostali kod kuće poruka je da drugi put iskoriste pravo i građansku obvezu. Mi smo i očekivali da će biti prepoznat dugogodišnji rad, 28 godina u ovoj općini“.

Za Općinsko vijeće u Hercegovcu kandidirane su bile tri liste te su po jednog člana osigurali HSLS i HDZ. Preostalih sedam, od ukupno 9 predstavnika ima upravo Bašljanov Demokratski HSS:

Želim zahvaliti svima koji su ove nedjelje izašli na izbore i glasali, a posebno onima koji su svoj glas dali meni i za Demokratski HSS. Prezadovoljan sam rezultatima“, rekao je Boro Bašljan.

Neizvjesnija bitka vodila se u Velikoj Trnovitici gdje je bilo troje kandidata za načelnika. Trnovitičani su u prvom krugu, s blizu 61 % posto podršku dali dosadašnjem, HDZ-ovom Ivanu Markoviću i za četvrti mandat. Dva vjećnika u novom sazivu općinskog Vijeća imat će lista HSS i nezavisni te jednog Bajsova lista s partnerima. Lista koju je Marković nosio i u općinskom Vijeću ima većinu, 6 od 9 članova:

Zahvaljujem sumještankama i sumještanima na ukazanom povjerenju za još jedan mandat koji će omogućiti da odradimo sve ono što smo obećali u predizborno vrijeme. Očito je da su sumještani prepoznali trud i sve ono što smo dosad radili“.

U Velikom Grđevcu, kandidat liste Bajsove koalicije, Tomislav Pavlečić (HNS), dosadašnji načelnik, također je osigurao pobjedu u prvom krugu, sa 63 % glasova. Za grđevačko općinsko Vijeće bilo je kandidirano je šest lista; po jednog člana imat će SDP, HSLS i DP, dva predstavnika osigurao je HDZ, četiri dolaze s liste DB NL. Također četvero ih je iz redova HNS i Reformisti, čiju je listu nosio upravo Pavlečić, koji će, kaže, opravdati povjerenje:

Nije bilo lako uz još tri kandidata. Ostvareni rezultat je iznad svih očekivanja, ljudi su prepoznali kvalitetu i dobru priču za budućnost. Hvala svima koji su izašli na izbore, dali svoj glas“.

Nema postova za prikaz