I susjedni gradovi bez promjene, sve riješeno u prvom krugu

Kad je u pitanju biranje gradonačelnika u susjednim gradovima, u izbore je jedina bezbrižno ušla Anamarija Blažević (HDZ) u Pakracu. Protukandidata nije imala te joj novi mandat nije bio upitan. Lista čija je bila nositeljica ujedno je osigurala i većinu u gradskom vijeću, sa 68 % glasova podrške.  S 23 % slijedi lista SDP-a te SDSS s 8 % glasova birača.

U Lipiku je iz dvoboja kao pobjednik izašao dosadašnji gradonačelnik Vinko Kasana (HDZ), sa 68,4 % glasova birača. Njegov protukandidat, Tomislav Lneniček (DP) dobio je podršku od 27 % onih koji su izašli na birališta. HDZ je osigurao i većinu u lipičkom gradskom Vijeću, jer je njihova lista dobila više od 52 % glasača. Slijedi DP s 23 %, HSS je blizu 14 %, SDP na 6,08 %, a SDSS na 4,21 % podrške biračkog tijela.

U Kutini gradonačelnik i naredne četiri godine ostaje Zlatko Babić (HDZ, HSLS, HNS, HSU) kojemu je povjerenje dalo blizu 57 % birača. Imao je troje protukandidata, od kojih je Jasminka Molnar (SDP, Laburisti) uzela najviše, 25 %, Andreja Čuturić (DP, Most) je završila s nešto manje od 9 % glasova, dok je na jnižem postotku, ispod 7 %, Željko Leinart (HSS). Isti redosljed je i u rasporedu glasova za kutinsko gradsko Vijeće, s tim da je najmanje glasova dobio HSP, koji nije imao kandidata za gradonačelnika.

Nema postova za prikaz