Svi gradonačelnici BBŽ ostali isti, pobjedu osigurali u prvom krugu

Dok se odluka birača o tome tko će voditi županiju naredne četiri godine tek čeka, svi dosadašnji gradonačelnici gradova u Bjelovarsko- bilogorskoj županiji novi su mandat potvrdili u prvom krugu. Među njima, najveći postotak ima HDZ-ov Josip Bilandžija, kandidat HDZ-a, HSLS-a i HSP-a, u Garešnici, s blizu 69 posto glasova birača:

Prije svega se želim zahvaliti svima koji su nam dali podršku. Ono što je bitno i što smo naglašavali cijelo vrijeme, radili smo odgovorno i transparentno. Moram reći da je ovo, prije svega, jedna velika obaveza i poticaj da u tom smjeru nastavimo i dalje. Nastavit ćemo na isti način, odgovorno prije svega, nastaviti s projektima i razvojem grada, ravnomjerno, kao što smo to radili i do sada“.

Bilandžija je ujedno bio nositelj liste za gradsko Vijeće Garešnice, koja je osigurala stabilnu većinu s 9 članova tijela od 15 članova. Damir Bajs nezavisna lista ima tri predstavnika, SDP dva, a Domovinski pokret jednog. Očekuju se dopunski izbori radi biranja dodatnog člana iz reda srpske nacionalne manjine.

Prema rezultatu u bjelovarsko-bilogorskim gradovima, po postotku potpore za izbor gradonačelnika u prvom krugu, odmah iza Bilandžije je Dario Hrebak (HSLS) u Bjelovaru, s gotovo 67 %:

Za Bjelovar najbolje tek dolazi. Nema više razloga za slavlje, mi danas nastavljamo dalje, jer novi natječaji se već polako otvaraju i mi danas nastavljamo dalje. Ono što nas je najviše iznenadilo, osim velike podrške u gradskom vijeću, gdje ćemo imati većinu, jest i odličan rezultat za županijsku skupštinu i bit ćemo treća snaga bez koje se neće moći formirati nova županijska većina“.

Nakon Bilandžije i Hrebaka, slijedi Damir Lneniček (HDZ, HSU, HDS) u Daruvaru (63,6%), Zlatko Mađeruh (HDZ) u Grubišnom polju (56,8%) te Dinko Pirak (grupa birača) u Čazmi (50,7%)

Nema postova za prikaz