Domovinski pokret i SDP dao punu podršku kandidatu za župana Damiru Bajsu

www.bjelovar.info

U srijedu 19. svibnja na prostoru Bjelovarskog sajma održana je konferencija za medije ispred stranke Damir Bajs NL, SDP i Domovinski pokret čime je službeno predstavljena “Programska koalicija za razvoj Bjelovarsko – bilogorske županije”. 

Medijima se prva obratila Sandra Frčo ispred SDP-a

– Tijekom čitavog izbornog procesa zagovarala sam dijalog i suradnju u smislu razvoja naše županije. Izborni stožer SDP-a se nakon prvog kruga izbora sastao te poslao javni poziv svim akterima na suradnju, čemu su se odazvali aktualni župan Damir Bajs i Dubravka Dragašević, predsjednica podružnice Domovinskog pokreta Bjelovarsko – bilogorske županije.

– Zaključili smo da imamo vrlo slične programe i projekte u svrhu razvoja Bjelovarsko – bilogorske županije, posebno na području poljoprivrede, gdje je SDP-ov projekt “Javne ustanove – Poljoprivredna zadruga” prepoznat kao izuzetno važan i kvalitetan. Stoga je ova programska koalicija garancija za razvoj građanske županije u kojoj nema jednoumlja i korupcije. Župana Bajsa smo u ovom pogledu prepoznali kao partnera koji prihvaća naš izborni program. Sve žitelje Bjelovarsko – bilogorske županije pozivam da 30. svibnja izađu na izbore i svoj glas daju županu Damiru Bajsu, kako bismo našu županiju nastavili razvijati na kvalitetan način, Sandra Frčo

Postignut dogovor vezan za programsku koaliciju potvrdila je i Dubravka Dragašević ispred Domovinskog pokreta. 

– Zahvaljujem se kolegici Sandri Frčo, a posebno županu Bajsu koji su u nama prepoznali partnera za projekte u razvoju poljoprivrede i gospodarstva, te se nadamo da će to posljedično utjecati i na druge krajeve naše države. Ono što smo mi zagovarali u samom programu i u čemu smo se svi troje prepoznali je razvoj gospodarstva čiji je temelj razvoj poljoprivrede, na koju se oslanja industrija. Sve to jednako utječe na smanjeno zapošljavanje, odnosno veću zapošljivost. Tu smo prepoznali zajedničke ciljeve i drago mi je da možemo surađivati u jednom ovakvom projektu koji će koristiti svima nama. Ono što Domovinski pokret oduvijek zagovara je da nismo ni za lijevu ni za desnu opciju. Mi smo za sve opcije koje potiču razvoj poljoprivrede, gospodarstva i ekonomije. Jednako tako pozivam sve građane Bjelovarsko – bilogorske županije da izađu na izbore jer je kandidat za župana Damir Bajs budući župan s kojim možemo realizirati sve važne projekte, poručila je predsjednica podružnice Domovinskog pokreta Bjelovarsko – bilogorske županije.

Dakle, uz postojeću koaliciju iz prvog kruga lokalnih izbora, aktualni župan Damir Bajs u daljnju izbornu utrku ide s još dvije nove stranke, za koje se nada da će mu osigurati dovoljan broj glasova za pobjedu.

– Kao kandidat za župana koji je odnio pobjedu u prvom krugu, zahvaljujem se i SDP-u i Domovinskom pokretu. Ova koalicija je zasnovana na konkretnim projektima i programima koji za cilj imaju stvaranje još bolje županije. Zajedništvo, rad i iskorak prema naprijed biti će temelj našeg zajedničkog rada, zaključio je Bajs. 

Na novinarsko pitanje da li je Domovinski pokret u proteklim danima razgovarao s HDZ-om o mogućoj koaliciji za drugi izborni krug, Dragašević je istaknula kako od strane Hrvatske demokratske zajednice nije stigao nikakav poziv za sastanak.

www.bjelovar.info 

Nema postova za prikaz