Demokratski HSS jednoglasno odlučio podržati HDZ-ovog kandidata za župana Marka Marušića

Nakon prvog kruga izbora i jučerašnje objave o osnivanju programske koalicije između stranke Damir Bajs (NL Damir Bajs), Sandre Frčo (SDP) i Dubravke Dragašević (Domovinski pokret), Demokratski HSS održao je u četvrtak 20. svibnja konferenciju za novinare na kojoj su poručili kako će u drugom krugu podržati Marka Marušića, HDZ-ovog kandidata za župana te svoje birače pozvali da izađu na izbore 30. svibnja i glas daju Marušiću.

– Osvojili smo veliko treće mjesto u kampanji za župana i preskočili SDP kao drugu stranku u Hrvatskoj. Sretni smo što imamo dva mandatara u Županijskoj skupštini. U bilo kojoj kombinaciji, oni će biti prisutni, raditi i obnašati svoju funkciju, a sve u svrhu kvalitetnijeg života našeg naroda. Predstavljena programska koalicija je izdaja politike i birača. Žao mi je i Sandre Frčo i Dubravke Dragašević, jer su naivne. Da bi poslijepodne istog dana tajnik Domovinskog pokreta opovrgnuo bilo kakvu koaliciju s Damirom Bajsom čiji izborni program nije ni kvalitetan ni točan. Župan predstavlja sigurno vođenu Županiju, a zadužio ju je za 500 milijuna kuna (?). Upitan je trenutak kada naši profesori i doktori neće dobiti svoje plaće. Njegova priča o smanjenju broja nezaposlenih i povećanju demografije nema smisla. Na vlasti je 20 godina i ja se pitam što je on točno napravio za vrijeme obnašanja funkcije župana? Narod jednostavno više ne može slušati laži. Naša županija može ići naprijed samo ako ćemo govoriti istinu i biti realni, rekao je Beljan.  

Iako Demokratski HSS ne pokazuje prevelike simpatije prema HDZ-u, u slijedećem krugu izbora ipak će podržati njihovog kandidata Marušića. Beljan je pojasnio razloge te podrške. 

– HDZ je na razini Hrvatske prodao skoro sve tvrtke i napravio dosta krivih poteza, no gledajući Bjelovarsko – bilogorsku županiju, idemo vidjeti može li Marušić donijeti promjene i osigurati bolji položaj. Sada javno pozivam birače da u nedjelju 30. svibnja glasuju za Marka Marušića.  On je mlad i u njega polažem nadu, kako za bolju Županiju, tako i za bolji HDZ. Ukoliko se pokaže kao nekvalitetan župan, ponovno ćemo imati izbore za četiri godine. Mi smo na problem izborima imali sličnu priču u kojoj smo podržali Daria Hrebaka koji je zahvaljujući našoj stranci prošao u prvom krugu. Herbak sada nije na 100 posto svoga rada, ali je na visokih 70 i upravo zbog toga je dobilo ogromno povjerenje građana Bjelovara. Demokratski HSS nije skroz zadovoljan Hrebakom, ima i on svojevrsnih propusta, no itekako je bolja situacija s njim, nego što je bila prije njega, podsjeća Beljan

Od Marušićevih kvaliteta Beljan ističe mladost, želju za radom i napretkom, svježinu, energiju te kvalitetan izborni program. U slučaju da se Marušić pokaže kao loš izbor, iz Demokratskog HSS-a poručuju da će na slijedećim izborima rušiti i gradonačelnika Hrebaka i HDZ-ovog župana, ukoliko to postane. 

– Svojim kolegama čestitam na odličnom izbornom rezultatu. Svi smo se složili da je naš kandidat u drugom krugu Marko Marušić, kao da je dio naše stranke. On jedini pokazuje mogućnost napretka i promjena, u kombinaciji sa starijima i iskusnijima. Što se tiče Damira Bajsa, smatram da je vrijeme da napusti funkciju župana. Provodi lošu politiku i vraća se na svoju staru retoriku. Ima jako lošu komunikaciju s određenim općinama i načelnicima, a dobre poteze je napravio tek nakon naših kritika, rekao je Boro Bašljan, načelnik Općine Hrecegovac i član DHSS-a.

www.bjelovar.info

Nema postova za prikaz