Gradsko izborno povjerenstvo Garešnice uručilo konačne rezultate izbora

Gradonačelnik Josip Bilandžija primio je članove Gradskog izbornog povjerenstva Grada Garešnice. Predsjednik Ivan Poljak mu je uručio službene, konačne rezultate prvog kruga Lokalnih izbora na gradskoj razini.  Osim što je još jednom potvrdio da je konačnim rezultatima za novi mandat gradonačelnika, s liste HDZ, HSLS i HSP, izabran Josip Bilandžija te njegov zamjenik Goran Cupek, predsjednik povjerenstva istaknuo je i izabrane članove povjerenstva. S liste HDZ, HSLS, HSP tu su još Željko Starčević, Andrea Bengez, Ivica Trupinović, Vladimir Šrajber, Mato Bombini, Mateja Marijanović, Marija Mrkonja Preberina te Vjekoslav Filipec. Damir Bajs Nezavisna lista i partneri dobili su tri mjesta, a izabrani su Filip Mlinarić, Branko Živoder te Slavica Rukavina. SDP ima dva mjesta, a izabrani su Slaven Đurđević kao nositelj i Nevenka Džonlić, dok Domovinski pokret u vijeću predstavlja Domagoj Balja.

Osim što je zahvalio svim sudionicima izbornog procesa, kako onima koji su se natjecali, tako i onima koji su ih provodili, Poljak je još naglasio zadovoljstvo time što je sve proteklo sukladno poznatoj frazi za izbore, kao pravi festival demokracije. „Svi zainteresirani kandidati pod jednakim su uvjetima imali priliku natjecati se za povjerene birača, dok su građani Garešnice svoju potporu i davanje glasa mogli učiniti prema vlastitom izboru i to u demokratskom, dostojanstvenom i civiliziranom okruženju“, zaključio je Poljak.

Uz čestitke svima koji su izabrani na pozicije dužnosnika ili predstavnika u vijeću uputio je čestitku te poželio da u mandatu u potpunosti opravdaju povjerenje birača. S druge strane, u društvu pročelnika, gradonačelnik Bilandžija je izrazio zahvalu, ali i obavezu. „Rezultati zbora su poticaj za nastavak našeg rada do sada. Radili smo odgovorno i transparentno i u skladu s proračunskim mogućnostima grada Garešnice zbog toga osjećamo veliko zadovoljstvo da smo nagrađeni novim mandatom“, rekao je Bilandžija.

S obzirom na to da u gradsko vijeće Garešnice nije izabran predstavnik srpske nacionalne manjine, i Garešnici još predstoje dopunski izbori, ali tek nakon konstituiranja. Prema neslužbenim najavama, novi saziv garešničkog vijeća će se prvi put sastati upravo na Dan grada, 31. svibnja.

Nema postova za prikaz