Plenković u Bjelovaru dao punu podršku kandidatu za župana Marku Marušiću u drugom krugu izbora

Mlada HDZ-ova uzdanica i kandidat za župana Bjelovarsko – bilogorske županije Marko Marušić, sastao se u srijedu 19. svibnja u Bjelovaru s Andrejem Plenkovićem, predsjednikom HDZ-a. Plenković je ovom prilikom poručio kako će Bjelovarsko – bilogorskom županijom nakon 30. svibnja upravljati novo lice. 

– Vjerujem da su birači prepoznali kvalitetu našeg Marka Marušića i da će mu u drugom krugu lokalnih izbora dati većinsko povjerenje. Njegov izborni program je odličan i već sada se pokazao kao osoba koja je spremna zalagati se i raditi za svoju županiju i svoj grad. Marušić je već u prvom krugu ostvario sjajan rezultat, kao i naš HSLS-ov partner Dario Hrebak. Na tome im čestitam. I svi ostali gradonačelnici u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji potvrdili su svoje mandate. Oni su ili članovi HDZ-a ili naši koalicijski partneri, što još jednom dokazuje da u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji prevladava plava boja. Marušiću će vodstvo stranke pomoći u nadolazećoj izbornoj utrci, za koju se nadam se će biti korektna i poštena. Kvalitetne ideje, prijedlozi i programi su naši aduti, istaknuo je Plenković i dodao kako su odabrani izvođači radova za dovršetak brze ceste prema Bjelovaru. 

Naime, radi se o posljednjih 12 kilometara koji će napokon Bjelovar povezati sa Zagrebom, a u planu je i nastavak ceste prema Virovitičko – podravskoj županiji. Projekt provode Hrvatske ceste u vrijednosti 290 milijuna kuna. Plenković je kratko komentirao i novu programsku koaliciju između Damira Bajsa (Damir Bajs NL), Sandre Frčo (SDP) i Dubravke Dragašević, rekavši da taj potez jasno pokazuje kako će Marko Marušić u drugom krugu pobijediti na izborima.

– Za našu županiju je ovo povijesni trenutak. Sada imamo priliku pobijediti i maknuti se s liste najnerazvijenijih županija u Hrvatskoj. Žitelji županije, njih 70 posto već je u prvom izbornom iskazalo krugu želju za promjenama. U našem pobjedničkom timu nalaze se gradonačelnici svih pet gradova, kao i većina načelnika općina. Kada postanem župan, Bjelovarsko – bilogorska županija će se razvijati u sinergiji, naravno u suradnji s Vladom Republike Hrvatske, istaknuo je Marko Marušić

www.bjelovar.info

Nema postova za prikaz