Početak druge faze izgradnje kanalizacije u Bereku

U Bereku je jučer potpisan ugovor za nastavak izgradnje kanalizacije u mjestu. Vrijednost je deset milijuna kuna, od kojih 80 posto snose Hrvatske vode, a ostatak Općina Berek, za koju su nositelj čazmanske Komunalije. Radovi u ovoj fazi iznose blizu pet milijuna kuna, a ugovor je potpisao generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković. – Raduje da radovi napreduju te kako je na ovom području uloženo deset milijuna kuna- istaknuo je.

Ukupna dužina je 5.300 metara, a mještani bi se na odvodnju mogli priključiti znatno prije roka od četiri godine, naglasio je direktor Komunalija Ivan Beljan.

– Izgrađen je pročistač otpadnih voda, postavljaju se dvije precrpne stanice i tlačni vodovi u dužini od 1.800 metara, dodao je.

Do sada je deset od 13 berečkih naselja pokriveno vodovodnom mrežom, a središnje naselje Berek uskoro će imati i kanalizaciju, istaknuo je načelnik Mato Tonković. Cijene materijala su sve veće i važno je radove privesti kraju, dodao je i zahvalio svima koji sudjeluju u provedi Aglomeracije Berek. U Bereku je bio i državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Velimir Žunac.

Nema postova za prikaz