Deni Černi u Poljskoj osvojio broncu već prvog dana

Foto: Paraolimpijac/Facebook

Prvog dana natjecanja u Poljskoj 7-om Europskom paraatletskom prvenstvu Deni Černi, član AKOSI Otos Grubišno Polje, u kugli je osvojio brončano odličje s rezultatom 10,42 metara.

Novi europski prvak je Rus Aleksandr Khrupin s 11,30 metara, dok je srebro pripalo Poljaku Michalu Glabu s daljinom od 10,46 metara.

Zadovoljan sam s plasmanom. Cilj mi je bila medalja i to sam uspio. Da su se neke stvari bolje posložile bio bih još zadovoljniji. Iako je padala kiša, ja sam na treninzima naučio bacat kuglu na svim mogućim vremenskim uvjetima tako da to nije bila neka otegotna okolnost. Konkurencija je bila doista jaka, a Poljak me je prebacio samo za četiri centimetra što mi je malo žao, ali nema veze idemo dalje“, govori Černi i dodaje da „kao evidentni kandidat za Tokio nemam odmora i nastavljam svoje pripreme za moje prve paraolimpijske igre“ izjavio je 28-godišnjak.

Matija Sloup, član AKOSI Odiseja iz Kutine, u kugli, kategorije F40, zauzeo je četvrto mjesto s daljinom od 9.61 metara. Zlato je osvojio Portugalac Miguel Monteiro s rezultatom 10.92 metara, srebreni je Rus Dmitry Dushkin s 10.68 metara, a bronca je pripala Nijemcu Yannisu Fischeru s 9.77 metara. 

Nema postova za prikaz