Obilježen Dan Bjelovarsko-bilogorske županije

Dan je Bjelovarsko-bilogorske županije. Zbog epidemiološke situacije, obilježavanje je proteklo skromnije, a sve je započelo polaganjem vijenca poginulim hrvatskim braniteljima u središnjem parku, nakon čega je služena Sveta misa u dvorištu Katedralne crkve Svete Terezije Avilske u Bjelovaru. Uz dobitnike i uzvanike, slijedila je dodjela 17 županijskih odličja; Povelje Bjelovarsko-bilogorske županije, Plakete Tihomir Trnski i Medalje Bjelovarsko-bilogorske županije. Uz zamjenicu Mariju Jungić, uručio ih je župan Marko Marušić:

 „Iako je obilježavanje u manjem obimu, to ne znači da se mi ovdje ne možemo podružiti u prijateljskom tonu. Hvala vam što ste kroz svoj rad i svoj život zaslužili ova priznanja i iznimna mi je čast što ću vam ih danas uručiti“.

Među dobitnicima Povelje, za uspjehe na svim područjima gospodarskog i društvenog života, je Poljoprivredni obrt Bužak, obrt Barkop, ravnateljica županijskog Doma zdravlja, Ljubica Čaić, tvrtka Prima Commerce d.o.o. te Željko Mesec, posebno aktivan u vatrogastvu. Povelju je primio i Mirko Mihalinac i Stjepan Ivanić, kod kojih je istaknut doprinos u Domovinskom ratu, kao i kod priznanja za Udrugu specijalne policije Omege.

Plaketu Tihomir Trnski, za rezultate na obrazovnom, kulturnom, sportskom i drugim područjima života, primila je Ženska klapa Stentoria, Češka beseda Hercegovac te Mato Pejić, dugogodišnji novinar i publicist, koji se u ime nagrađenih i zahvalio. Osvrnuo se odmah na izreku da u radu nagrade nisu bitne;

Ako je nekome u radu glavni i jedini cilj nagrada, onda se taj neće podičiti velikim postignućima. Ali, ako netko jako dobro radi cijelu godinu ili niz godinu na raznim područjima i ako to njegova životna i radna sredina prepozna i kandidira ga za nagradu, pa tu nagradu i dobije, onda je to veliko. Onda je to točka na i lijepog rada i lijepog rezultata“.

Plaketu Tihomir Trnski primili su i prosvjetari Branko Raičković i Zdenka Štefulinac, Kulturno umjetnička udruga „Ivan Vitez Trnski“ Nova Rača te Gareš’ki kulturni centar.

Županijska medalja dodjeljuje se za doprinos u demokratskom usmjerenju i promicanju ugleda županije, a dobitnici su Takač d.o.o. i profesor geografije, Dejan Nemčić.  Župan Marko Marušić u nastavku je još jednom pozvao na zajedništvo i u budućnosti te čestitao laureatima, ali i svim građanima.

Nema postova za prikaz