Održana je 2. sjednica Gradskog vijeća Grada Garešnice

Ukupno 28 točaka bilo je na dnevnom redu prve radne sjednice Gradskog vijeća grada Garešnice. Najdinamičniji dio vezan je bio uz obrazovanje. SDP-ov Slaven Đurđević pohvalio je jednokratnu pomoć za buduće gimnazijalce te se osvrnuo na stipendiju namijenjenu studentima medicine gdje se vratio na pitanje koja je garancija da će se korisnici stipendije vratiti u grad.

Gradonačelnik Josip Bilandžija istaknuo je kako su sve to početni koraci u boljem smjeru. „Intencija je grada da na jedan način pomogne se studentima, a na drugi stanovnicima grada koji će tada imati osiguranog mladog liječnika.

I na aktualnom satu bilo je pitanja iz SDP-a vezanih uz školstvo od kojih je jedan došao od strane Maje Delić. Njen prijedlog jest da se u školske objekte uvedu besplatni higijenski proizvodi iz tri razloga – financijskog, odgojnog i obrazovnog.

Gradonačelnik Bilandžija prijedlog je pozdravio i obećao poraditi na njemu. „Slažem se da možemo u budućnosti u skladu s dogovorom i županijom te pročelnikom da krenemo po pitaju toga u dogovor kako bismo pronašli riješene za vaš prijedlog.

Spomenimo za kraj kako je većinom glasova uz tri suzdržana glasa doneseno godišnje Izvješće o izvršenju Proračuna grada Garešnice za 2020. godinu. Proračunski prihodi i primici ostvareni su u iznosu od gotovo 60,2 milijuna kuna što iznosi 92,79 % izvršenja tekućeg plana, što je u odnosu na isto razdoblje prošle godine povećanje od 1,33 posto.

Nema postova za prikaz