Uskoro poučna staza i vidikovac s berečke strane Moslavačke gore

Za projekt poučne staze i vidikovca, uz izvore pitke vode i srednjovjekovni Garić grad, Općina Berek ostvarila je 100.000 eura bespovratnog europskog novca. Slijedi raspisivanje natječaja za izvođača radova. I bez organiziranih dolazaka, pojedinačnih posjeta Podgariću i srednjovjekovnom Garić gradu sve je više, potvrđuje načelnik Mato Tonković.

– Popuštanjem mjera, došli su mnogi ljudi željni prirode, izleta, druženja i nadamo se da ćemo se riješiti korone te svi moći još više uživati u prirodnim ljepotama Moslavačke gore – izjavio je načelnik Tonković.

Stavljanje Moslavačke gore u turističku funkciju, očuvanje povijesno-kulturne baštine i postojeće infrastrukture te promocija i prepoznatljivost regije– zajednički je cilj žitelja, gradova i općina Moslavine.

Također, Grad Kutina postojeći šumski put pretvorit će u poučnu stazu Crkveni jarak, koja s dvije rute prolazi pored brojnih arheoloških lokaliteta, poput Bele crkve, sve do najvišeg vrha Humke. Stazu od osam kilometara, s više ulaza, opremit će infopanelima i putokazima, kako bi bila dostupnija lokalnom stanovništvu i gostima.

Nema postova za prikaz