Đuro Petrić i dalje na čelu Vatrogasne zajednice grada Garešnice

Još jedan mandat na čelu Vatrogasne zajednice grada Garešnice potvrđen je Đuri Petriću iz Zdenčaca. Za županijsku razinu nije se kandidirao.

– Kandidirao sam se za novi mandat i zahvaljujem na povjerenju vatrogascima i vodstvu grada. To je simbioza dobre suradnje i nadam se da će tako biti i ubuduće, na dobrobit vatrogastva. Na županijskoj razini, mislim da je vrijeme za promjenu vodstva te da se umjesto vatrogasnih veterana mlade snage uhvate u koštac – izjavio je Đuro Petrić.

Petrić je zasada i dopredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, koja je postala središnji državni ured. O izmjenama Zakona o vatrogastvu govorio je i na izbornoj skupštini u Kajgani, a jedna od promjena je izbor vodstva svakih pet godina, umjesto dosadašnje četiri. Veći je naglasak na operativi i sigurnosti vatrogasaca, kako profesionalnih, tako i dobrovoljnih. Izborna skupština potvrdila je mandate i ostalim dosadašnjim članovima predsjedništva.

Iz proračuna Grada Garešnice lani je za Vatrogasnu zajednicu izdvojeno 570.000 kuna, a na potporu i suradnju vatrogasci mogu računati i dalje, rekao je gradonačelnik Josip Bilandžija. Izrađen je novi grb Vatrogasne zajednice grada Garešnice, koja ima 17 članica, od kojih je 16 DVD-a i Javna vatrogasna postrojba. Lani je brojala 1.553 člana. Od 158 izlazaka na teren, bilo je 68 operativnih intervencija, bez aktivnosti oko pandemije koronavirusa, s kojima bi ih bilo daleko više, pojasnio je zapovjednik VZG Garešnica i JVP Tomislav Kunješić.

Nema postova za prikaz