Župan Marko Marušić ugostio paraolimpijca Denija Černija i čestitao mu na uspjesima

BBŽ

Župan Marko Marušić i zamjenica Marija Jungić ugostili su danas uspješnog sportaša Denija Černija. “Vi ste primjer gdje vrijednim i upornim radom se mogu ostvariti dobri rezultati i baš mi je drago da na prvom službenom prijemu kod mene ste vi. Iskreno iznenadio me cijeli niz vaših osvojenih medalja i uspjeha. Drago mi je, ne samo da ćete predstavljati grad Grubišno Polje i našu Bjelovarsko-bilogorsku županiju nego i Republike Hrvatsku na paraolimpijskim igrama“, istaknuo je župan.

Grubišnopoljac se atletikom počeo baviti 2006. godine u Atletskom klubu osoba s invaliditetom „Otos“ iz Grubišnog Polja. Do sada je srušio i postavio brojne državne rekorde u disciplinama bacanja kugle, koplja i diska, a posljednju medalju – broncu osvojio je na 7. Europskom paraatletskom prvenstvu koje je održano u Poljskoj početkom lipnja ove godine. „Zadnje natjecanje prošlo je dobro, ono što smo planirali smo i ostvarili i medalja je tu. Sad nas čeka dva mjeseca rada za Tokio pa ćemo vidjeti što će biti. Ova medalja je još jedna motivacija, puno rada treba, ali bit ćemo spremni“, rekao je.

Podsjetimo, Černi je u disciplini kugla kategorija F33 osvojio brončano odličje s rezultatom 10,42 metra. Trenutno se priprema za svoje prve paraolimpijske igre, koje će se održati u Tokiju od 24.8. do 6.9. ove godine.

Nema postova za prikaz