Udruga vinogradara i voćara Garešnica održala godišnju skupštinu

Godišnju skupštinu održala je garešnička Udruga vinogradara i voćara. Aktivnosti je lani bilo malo, zbog pandemije koronavirusa. Vinograde su pregledali na pojavu američkog cvrčka, analizirali šećere u grožđu te održali ocjenjivanje vina. Na prošlogodišnjoj izbornoj skupštini, povjerenje za vodstvo udruge ponovno je ukazano Ankici Gašparec.

O radu i planovima, u kojima je i stručna pomoć, Gašparec je rekla:“Cilj nam je okupiti što više članova, družiti se, čuvati prirodu i oplemeniti lokalnu zajednicu. Također, nadzirati naše vinograde i voćnjake, pod stručnim vodstvom. Brige nam zadaje zlatna žutica i uzročnik američki cvrčak. Prije berbe, opet ćemo mjeriti šećere i kiseline u grožđu te pomoći članovima kod fermentiranja“.

Tu su i neizostavni druženje i izlet, planiran u Kutjevo, te kroz rad za dobrobit zajednice promociju kraja, zaključila je predsjednica Udruge vinogradara i voćara Garešnice, Ankica Gašparec.

Dodijeljene su diplome za 5. izložbu vina „GARvin“, a nagrađenima je čestitao gradonačelnik Josip Bilandžija. Zahvalio je na svemu što rade i na taj način promoviraju ime grada. Direktorica Turističke zajednice Sjeverna Moslavina Daniela Belak izrazila je spremnost za većom suradnjom i pomoći u radu.

Nema postova za prikaz