Grad Bjelovar dobio zemljište vrijedno 20,5 milijuna kuna

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak u Zagrebu je s ministrom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darkom Horvatom potpisao Ugovor kojim država Gradu Bjelovaru daruje zemljište za formiranje Poslovne zone u Velikom Korenovu.

Riječ je o zemljištu veličine oko 80 hektara, procjenjene vrijednosti u iznosu od 20,5 milijuna kuna. Poslovna zona na tom mjestu imat će velik značaj za Grad Bjelovar, a na ruku joj ide i brza cesta do Bjelovara koja je u izgradnji.

– Dugo smo čekali ovaj trenutak koji je izuzetno važan za Grad Bjelovar. Poslovna zona Veliko Korenovo bit će najveća na području Grada, županije,ali i regije, a u budućnosti će u njoj raditi velik broj ljudi što nam je i cilj – nove investicije, privlačenje vanjskih investitora, otvorenje novih radnih mjesta. Sve to važno je za još veći razvoj gospodarstva, koje je uz brzu cestu, koja nam stiže kroz dvije godine, zajamčeno. Već sada imamo razgovore s potencijalnim investitorima koji se stalno javljaju. U vrijeme dok smo čekali Odluku Vlade o darovanju zemljišta i potpisivanje ovoga Ugovora, nismo mirovali, radilo se kako bismo bili spremni za daljnje poteze koji su važni za formiranje nove Poslovne zone – rekao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak prilikom potpisivanja Ugovora u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Ministar Darko Horvat čestitao je Gradu Bjelovaru te zaželio sreću u daljnjem radu. Grad se obvezuje darovano zemljište privesti namjeni u roku od pet godina. Drugim riječima, u tom razdoblju Zona će se opremiti potrebnom infrastrukturom – energetskom, komunalnom, prometnom, ali komunikacijskom infrastrukturom, navodi se u priopćenju medijima.

Nema postova za prikaz