U planu rekordna proizvodnja čipsa, počeo otkup krumpira

Intersnack Adria d.o.o. je dio prepoznatljivog branda proizvođača grickalica u Europi, a od 2019. godine je njeno sjedište u Hercegovcu. No takva proizvodnja na tom mjestu ima puno dužu tradiciju kao i ona vezana za proizvodnju krumpira. Ovih je dana krenuo otkup, i unatoč suši, direktor Josip Cvetko ne sumnja u kvalitetu, ali upitno je kako će kooperanti osigurati dovoljne količine. Stoga, iako ističe da su dobavljači ljudi s iskustvom i poduzimaju sve što mogu, postoji doza neizvjesnosti. Istovremeno, svaka nova kampanja otkupa veseli, dodaje, kao i to da će kao tvrtka nastojati pružiti svu potporu, pa i produljiti sezonu preuzimanja. Tijekom kampanje se planira preuzeti 15 tisuća tona krumpira, zbog čega iz tvornice najavljuju rekordnu proizvodnju čipsa. Posljednjih mjeseci, radi rasta proizvodnje, osigurani su i dodatni prostori kroz nova skladišta.

Kad bi gledali kompletno proizvodnju tvornice, ova godina bi trebala biti najveća u povijesti postojanja, veća od lanjske, koja je također bila rekordna. Rast u zadnjih nekoliko godina je oko 30%, što je bio i uvjet za otvorenje novog skladišta. Veličine je oko pet i pol tisuća četvornih metara i to je sad glavno skladište Inter snack Adrie u Hrvatskoj, više nema  niti jedno područno, čak niti u Zagrebu. To je ujedno preduvjet razvoja lokacije u budućnosti, za što planovi postoje. Ipak, sad je primarno dovesti kampanju otkupa krumpira uspješno do kraja“.

Iz tvornice u Hercegovcu izlazi raznovrsna paleta grickalica, godišnje oko 4.300 tona različitih snack proizvoda. No, plan je i daljnji rast, što bi trebalo doprinjeti i širem razvoju lokalne zajednice, kaže Cvetko, jer njeguju suradnju ne samo s pedesetak stalnih kooperanata, već i s ovdašnjim tvrtkama. Podsjetimo, suradnja hercegovčanske čipsare i domaćih uzgajivača krumpira počela je još 1977. godine.

Nema postova za prikaz