Vrtići po želji roditelja, projekt iznad svih očekivanja u Gradu Bjelovaru

Završio je projekt Vrtići po želji roditelja, za što je Grad Bjelovar bespovratno dobio 13.897.000 kuna. Riječ je o 100 %-tnom iznosu financiranom iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

– Ovim su projektom premašeni svi zadani pokazatelji, izjavio je gradonačelnik Dario Hrebak na današnjoj konferenciji za medije. Uključeno je 223-oje djece ili njih 83 više od plana. Zaposlen je i velik broj djelatnika, također tri puta više od plana, koji su pohađali brojne stručne edukacije. Opremljen je prostor vrtića, njihovih kuhinja i sportskih dvorana, kao i senzorne sobe za djecu s poteškoćama u razvoju, zatim kupljene nove sprave i igračke, sve vrijedno 1,7 milijuna kuna. Stoga mi je ovo jedan od najdražih projekata, koji je objedinio dječje vrtiće u Gradu Bjelovaru- rekao je gradonačelnik Hrebak.

U partnerstvu s Dječjim vrtićem Bjelovar te privatnim vrtićima Bubamara, Ciciban, Osmijeh i Pinokio unaprijeđen je dosadašnji načina rada uvođenjem dvije nove usluge – produljenog boravka i poslijepodnevnog rada, s ciljem usklađivanja poslovnog i obiteljskog života roditelja.

Usluge su bile besplatne za roditelje tijekom trajanja projekta od dvije godine, a u Gradu Bjelovaru se nadaju i dodatnim sredstvima kroz novu omotnicu Europske unije.

Nema postova za prikaz