Prva grupa školaraca za koje je županija osigurala ljetovanje, danas otputovala na Tkon

Na bjelovarskom autobusnom kolodvoru jutros u sedam sati bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić ispratio je županijske osnovnoškolce koji će provesti sedam dana na ljetovanju u Tkonu na otoku Pašmanu. Tako je danas na Tkon otputovao 31 učenik koji će ljetovanju provesti sedam dana, a nakon njih ide nova skupina djece od 37 učenika. Za tu namjenu u županijskom proračunu osigurano je 120 tisuća kuna.

 „Kao što sam i najavljivao, svaki dobar projekt će se nastaviti. Unatoč teškoj financijskoj situaciji u kojoj se nalazi naš županijski proračun, za djecu jednostavno mora biti novaca i tu nema nikakve dileme. Zato mi je zadovoljstvo i čast biti ovdje i ispratiti našu djecu. Kao što ste rekli to su djeca slabijeg imovinskog stanja, nekima je ovo prvi odlazak na more, tako da me projekt iznimno veseli. Uvijek će im Županija biti potpora, ali ne samo njima već svoj našoj djeci. Moramo svi raditi i pronaći sredstva kako bi djeci omogućili što bolje i sretnije djetinjstvo. Ja im želim da imaju dobro vrijeme, da se dobro zabave da sretno putuju, da nauče plivati oni koji ne znaju i naravno da se sretno vrate i da im ljetovanje ostane u lijepom sjećanju“, naglasio je župan Marko Marušić.

A na ljetovanje je otputovala i učenica Mirta Fegeš iz Velikog Trojstva. „Dugo sam se pripremala za ovaj put i jako puno mi znači. Veselim se kupanju i plivanju“, rekla je uzbuđena Mirta koju je na ljetovanje ispratila majka Dubravka.

Ja sam možda više uzbuđenija nego Mirta, jer neću je vidjeti tjedan dana. Malo smo prije puta istraživali i znam da će im tamo biti super. Igre, kvizovi, kupanje sunčanje i druženje s djecom i na tako dugo što nam se vjerojatno ne bi pružila prilika i ovim putem se iskreno zahvaljujem“, rekla je Mirtina mama Dubravka Fegeš.

A što ih sve očekuje na Tkonu rekla je učiteljica iz Osnovne škole Đežanovac Elena Petrušić koja je ujedno i jedna od animatorica na ljetovanju.

 „Očekuje ih uživanje u moru, oni koji ne znaju plivati naučit će plivati, druženja, a poslijepodne imamo radionice različite igre i aktivnosti tako da ih očekuje puno zabave. Ja već idem nekoliko godina s djecom, uživam u tome, uživam kada su djeca sretna i kada imaju lijepo ispunjeno vrijeme na moru“.

Sretan put i dobra zabava našim učenicima!

Nema postova za prikaz