DOKUart u parku kreće u četvrtak, umjesto u petak u Bjelovaru

Zbog najave lošeg vremena, Udruga DOKUart poslala je priopćenje da festival dokumentarnog filma u Bjelovaru, DOKUart u parku, kreće u četvrtak, umjesto u petak, u kojem navodi:

Dragi prijatelji dokumentarnog filma, zbog najavljenih loših vremenskih prilika za vikend, prisiljeni smo naš program DOKUart u parku započeti ranije. Pridružite nam se u četvrtak, 15. srpnja u 21 sat kada trodnevno filmsko druženje počinjemo hrvatskom premijerom filma “Drvo!” U goste nam stiže jedna od redateljica, Monica Lazurean Gorgan koja će predstaviti film s kojim ćemo otputovati od sibirske tajge, preko prvobitnih šuma u Rumunjskoj do drevnih šuma Perua, gdje se širom svijeta milijarde dolara zarađuju ilegalnom sječom šuma. Potrošači prvog svijeta sretni su zbog niskih cijena sirovine i gotovog namještaja, ali će nesumnjivo biti šokirani kad otkriju podrijetlo tih dobara.

U petak, 16. srpnja u 21 sat prikazujemo film “Kći Cammorre”, a predstavit će Vam ga redatelj Siniša Gačić. Glavna protagonistica ovog intrigantnog dokumentarca je Cristina Pinto, žena koje je nekada radila kao plaćeni ubojica za talijanski kriminalni sindikat Camorru, a nakon izlaska iz zatvora suočena je s izazovima svakodnevnog života.

Dopusti li vrijeme, u subotu, 17. srpnja također u 21 sat je na programu uspješnica “Kad rajčice susretnu Wagnera” čija radnja se odvija u malenom grčkom selu pred izumiranjem, gdje su dvojica rođaka i pet žena odlučili stvari postaviti drukčije. Uz malu pomoć slavnog njemačkog skladatelja Richarda Wagnera uzgajaju drevno sjeme rajčice i izlaze na svjetsko tržište sa svojim organskim proizvodima, a film je to koji progovara o snazi međuljudskih odnosa i važnosti ponovnog pronalaženja sebe u teškim vremenima.

Vidimo se u Boho parku na Trgu Eugena Kvaternika u Bjelovaru gdje će se održati sve projekcije filmova, a program 16. izdanja bjelovarskog festivala dokumentarnog filma nastavljamo već sljedećeg vikenda, u petak, 23. i subotu, 24. srpnja kada je na rasporedu Festival u gostima.

Nema postova za prikaz