Otvorena medijska kampanja privlačenja investitora u poduzetničku zonu Lipik II

Grad Lipik ima četiri poduzetničke zone, od kojih je gospodarska zona „Lipik II“, veličine 16,3 hektara, s potpunom komunalnom infrastrukturom. Projekt je vrijedan 5.650.000 kuna, uglavnom sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Investitori su oslobođeni komunalnog doprinosa, a kroz prve tri godine ostvaruju i olakšice za komunalnu naknadu. Dobivaju priključak električne energije do 25 kW, kao i savjetodavnu potporu kod izrade planova i apliciranja na natječaje.

Uz ugovor o pravu građenja idu i druge povlastice, koje snižavaju cijenu, kaže voditeljica projekta Veronika Prhal. Priličan je broj slobodnih mjera i u tijeku je medijska kampanja privlačenja investitora u zonu „Lipik II“, dodaje Prhal, ujedno gradska pročelnica.

– Primjerice ukoliko zaposle djelatnike s područja Grada Lipika, dobit će dodatne olakšice, čime im je izgrađeni objekt u konačnici jeftiniji- pojašnjava Veronika Prhal.

Zona je svečano otvorena krajem lipnja, a ima i interesa za poslovanjem na tom prostoru. U izradi je i internet stranica.

Nema postova za prikaz