Župan Marušić proglasio prirodnu nepogodu zbog suše za područja Grada Grubišnog Polja i Općina Đulovac, Hercegovac, Ivanska, Kapela, Nova Rača, Velika Pisanica, Veliki Grđevac i Zrinski Topolovac

BBŽ

Zbog visokih temperatura i izostanka potrebnih količina padalina tijekom mjeseca lipnja i dijela srpnja na područjima pojedinih gradova i općina Bjelovarsko-bilogorske županije nastale su štete na ratarskim, povrtlarskim i voćarskim kulturama.

Župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić, a na zahtjev Grada Grubišnog Polja i Općina Đulovac, Hercegovac, Ivanska, Kapela, Nova Rača, Velika Pisanica, Veliki Grđevac i Zrinski Topolovac donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode uzrokovane sušom.

Gradska i Općinska povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda sada zaprimaju prijave šteta od oštećenika u roku od 8 dana od donošenja Odluke. Nakon toga dužna su unijeti sve zaprimljene prve procjene šteta u Registar šteta te prijaviti i konačnu procjenu štete po svakom pojedinom oštećeniku.

Nema postova za prikaz