Što je upitno garešničkom SDP-u oko prodaje zemljišta?

Nesposobnost, pogodovanje ili oboje? Pitanje je koje, vezano uz natječaj za prodaju poljoprivrednog zemljišta, u priopćenju za medije postavlja SDP-ov Slaven Đurđević, član gradskog vijeća u Garešnici, ali i član povjerenstva zaduženog upravo za taj resor. “Taj natječaj smo čekali, par puta sam pitao za taj natječaj na gradskom vijeću, Ministarstvo ga je odobrilo, županija je također dala suglasnost, na vijeću sam bio za tu točku, međutim, sporan mi je način provedbe u trenutku kada tijela ne postoje“, izjavio je Đurđević, te dodao kako je s tim upoznao USKOK i DORH, te očekuje od državnih institucija mišljenje na tu temu.

Iako se poziva na odluku Gradskog vijeća od 22. ožujka, Đurđević ističe da je natječaj, kojeg potpisuje predsjednik Vijeća, Željko Starčević, raspisan 19. svibnja, dok je stari saziv vijeća već bio raspušten, a na novi, uoči izbora, tek se čekalo i konstituirano je 30. svibnja. To znači, dodaje, da na dan objave natječaja potpisani predsjednik Gradskog vijeća nema tu funkciju kao što ni Gradsko vijeće, koje objavljuje natječaj, ne postoji jer je odlukom vlade, raspušteno 14. travnja.

Na tu temu, predsjednik Gradskog vijeća Željko Starčević je odgovorio da je sve bilo i provedeno po zakonu, a suglasnost su dobili od ministarstva i županije.Da ništa protuzakonitog nema u provedenom natječaju sukladno programu o raspolaganju poljoprivrednim zemljištem, naglasio je i gradonačelnik Josip Bilandžija: “Namjera je bila pomoći poljoprivrednicima doći do poljoprivrednih površina, kako bi na vrijeme mogli pristupiti jesenskoj sjetvi te izrazio žaljenje što ju Đurđević nije prepoznao.”

Nema postova za prikaz