Bjelovar: Obilježena 30. obljetnica osnutka 105. brigade i 15. godišnjica od osnivanja Udruge 105. brigade

U Bjelovaru je prošlog tjedna 30. obljetnica osnutka 105. brigade HV-a i 15. godišnjica od osnivanja Udruge 105. brigade. Sve je započelo polaganjem vijenaca kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u središnjem gradskom parku u Bjelovaru, nakon čega je uslijedila misa zadušnica za sve poginule branitelje. Nakon nje, svečani dio programa održan je u atriju Gradskog muzeja Bjelovar. Brigadir Stjepan Ivanić: Najveći dio ratnog puta, 105. brigada provela je ratištima zapadne i istočne Slavonije, neprekidno preko devet mjeseci, udaljeni 250 kilometara od svojih domova. Brigada je vodila borbe van teritorija gdje je ustrojena, prošla je sva ratišta i na svakome je terenu dokazala visoku borbenu spremnost.

Okupljenima se obratio i predsjednik Udruge 105. brigade HV-a, Željko Paun, zatim u ime Grada Bjelovara i gradonačelnika Daria Hrebaka, Igor Crnomarić, umirovljeni časnik Hrvatske vojske te zamjenica župana Bjelovarsko-bilogorske županije, Marija Jungić: Divim se i zahvaljujem Vam na svemu što ste učinili za nas, da bi danas slobodno i dostojanstveno hodali ovom našom domovinom. 105. brigada dala je veliki doprinos na području Bjelovara, ali Vi niste ovdje stali već ste otišli dalje. Otišli ste pomoći onim krajevima Republike Hrvatske koji su u to vrijeme trebali pomoć. Hrvatska je danas ponosna što ima Vas, hrvatske branitelje.

U sklopu obilježavanja 30. obljetnice 105. brigade HV-a, održan je kulturni umjetnički program u kojem je nastupila pjevačka skupina Udruge žena ‘Hrvatsko srce’ iz Velikog Grđevca, ženski tamburaški sastav iz Međurače i KUD ‘Ivan Vitez Trnski’ iz Nove Rače.

Nema postova za prikaz