Proglašena prirodna nepogoda suše i za Grad Garešnicu i Općinu Štefanje: na garešničkom području najveće štete na krumpiru i povrću

Na zahtjev Grada Garešnice i Općine Štefanje župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode uzrokovane sušom na području Garešnice i Štefanja.

Visoke temperature i izostanak potrebnih količina padalina tijekom lipnja i srpnja na području većeg dijela županije, pa tako i grada Garešnice i općine Štefanje, nanijeli su velike materijalne štete na poljoprivrednoj proizvodnji.

Na području Grada Garešnice najveće su štete na krumpiru i povrtlarskim kulturama, kaže gradonačelnik Josip Bilandžija.

Općinsko, odnosno gradsko povjerenstvo za procjenu štete od prirodnih nepogoda zaprima prijave šteta od oštećenika u roku od 8 dana od donošenja Odluke. Nakon toga dužno je unijeti sve zaprimljene prve procjene šteta u Registar šteta te prijaviti i konačnu procjenu štete po svakom pojedinom oštećeniku. Podsjetimo, prirodna nepogoda zbog suše ove je godine već proglašena za područja grada Grubišnog Polja i općina Đulovac, Hercegovac, Ivanska, Kapela, Nova Rača, Velika Pisanica, Veliki Grđevac, Zrinski Topolovac i Šandrovac.

Nema postova za prikaz