Izgradnja prvog biološkog bazena u Hrvatskoj u Čazmi, projekt pohvalio i župan Marušić

Kruna europskog projekta Čazma Natura vrijednog 26 milijuna kuna je izgradnja prvog biološkog bazena u Hrvatskoj, a kako napreduju radovi na njegovoj izgradnji koja je započela prije mjesec dana za današnjeg radnog posjeta Gradu Čazmi uvjerio se i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

Ovaj projekt Čazma Natura je dobra šansa za nas ovdje koji živimo, ali i za cijelu županiju, jer imamo jedinstven projekt u Hrvatskoj prvi ekološki bazen zajedno sa svim sadržajima koje nudimo kroz Čazma Naturu. Tu se radi o nizu sadržaja za mlade, školi u prirodi i promoviramo zdrav život koji mi ovdje imamo. To je šansa i za naše ugostitelje i našu Turističku zajednicu, jer zašto ne bi došla cijela Hrvatska ovdje u grad Čazmu i divila se prirodnim ljepotama“, naglasio je gradonačelnik grada Čazme Dinko Pirak.

A jedan od prvih zadataka i novog direktora koji uskoro treba doći na čelo Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije bit će upravo i promocija čazmanskog biološkog bazena na koji bi kako se čulo tijekom obilaska radova trebao biti spreman za prve kupače već iduće godine.

Izuzetno me veseli projekt Čazme Nature i gradnje eko bazena po čemu će, ne samo grad Čazma nego i cijela naša Bjelovarsko-bilogorska županija, biti prepoznata. Ogroman je to potencijal i na svima nama je da taj potencijal iskoristimo i cijelu priču prezentiramo. Uskoro ćemo dobiti i direktora Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije i sigurno da će mu prezentacija Čazme Nature, ali i Eko sajma koji nas uskoro očekuje u Čazmi biti jedan od prvih zadataka. Veseli me da se grad Čazma izuzetno dobro razvija, a mi ćemo jačati odnose koji dugi niz godina između Županije i Grada Čazme nisu bili sjajni“, istaknuo je župan Marko Marušić.

Prvenstveno se to odnosi na ulaganja u cestovnu infrastrukturu gdje je čazmansko područje bilo zakinuto u ulaganjima od strane županije, ali i zapostavljeno u smislu zajedničkih razvojnih projekata. To se svakako sada promijenilo, rekao je gradonačelnik Pirak, pohvalivši partnerski odnos i pristup župana Marušića spram Gradova i Općina s područja županije.

Nema postova za prikaz