Zahvaljujući Turističkoj zajednici, u Gar. Brestovcu nakon 26 godina proslavili Malu Gospu

Od otvaranja crkve Male Gospe u Garešničkom Brestovcu 1995. godine, blagdan zaštitnice mjesta ove je godine prvi put svečano proslavljen. Za to se pobrinula Turistička zajednica Sjeverna Moslavina te pozvala mjesne udruge i odbor da se pridruže. Udruga žena pobrinula se za domaće kolače, koje su ispekle članice i počastile vjernike nakon mise, kao i žitelje i goste na druženju.

Druženje i podjela domaćih kolača ispred crkve Male Gospe u Garešničkom Brestovcu.

Sve je podržao i Grad Garešnica, kao i čelnik, inače mještanin Brestovca, gradonačelnik Josip Bilandžija, a pohvalio i garešnički župnik Josip Tot, koji je služio svečano misno slavlje. Direktorica Turističkog ureda Daniela Belak kaže kako će nastojati da to postane i tradicija.

Direktorica TZ Daniela Belak i gradonačelnik Josip Bilandžija nakon mise za blagdan Male Gospe u Garešničkom Brestovcu.

Kažu da dosada nikad nije bilo obilježeno na taj način, pa se nadam da će to postati tradicija u Garešničkom Brestovcu, malo bolje i više, da postane tradicionalna manifestacija proslave blagdana Male Gospe, rekla je D. Belak.

Nakon poslijepodne mise organizirana je podjela hrane za građane: kolača ispred crkve te lovačkog gulaša iza Mjesnog doma, gdje je bilo postavljeno i nekoliko štandova OPG-a koji su nudili svoje proizvode. Narodno veselje uz glazbu potrajalo je do dugo u noć, a zadovoljstvo nisu krili ni mještani, ali ni gosti, iščekujući proslavu Male Gospe i iduće godine.

Druženje iza Radničkog doma u Garešničkom Brestovcu na proslavi Male Gospe u mjestu.

Dodajmo kako je dugi niz godina zaštitnik Garešničkog Brestovca, poznatog kao radničko naselje, i sv. Josip Radnik koji se slavi na Međunarodni praznik rada 1. svibnja, kada je u godinama prije pandemije koronavirusa u Garešničkom Brestovcu uvijek bilo veselo, ponajviše zahvaljujući mjesnim udrugama.

Nema postova za prikaz