Brzinska sjednica u Velikoj Trnovitici

Manje od pola sata trajala je današnja sjednica Općinskog Vijeća u Velikoj Trnovitici. Bilo je i pitanja vjećnika, ali je svih pet radnih točaka dnevnog reda jednoglasno prihvaćeno. Među njima je i izvješće o izvršenju proračuna te ono o radu načelnika za prvih šest mjeseci.

U njemu je načelnik Ivan Marković naglasio da je više od milijun kuna usmjereno na održavanje površina i zelenih puteva i infrastrukturu. Konkretnije, u radove komunalne infrastrukture uloženo je više od 620 kuna, a među njima su parkirališta uz groblja i nogostup kroz Novu Ploščicu. U izvješću su i izdvajanja za potrebe stanovnika, kao što je darivanje novorođenčadi te potpore za školarce, a ulagalo se i uređenje i opremanje mjesnih domova.

Dio novca iz trnovitičkog proračuna usmjeren je u rad lokalnih udruga, a na sjednici se čulo i da je dio novca stigao iz ministarstava kroz natječaje na koje se Velika Trnovitica prijavila. Pozitivnom rješenju nadaju se i za projekat izgradnje nogostupa u središnjem naselju, za što je u tijeku izrada projektne dokumentacije.

Nema postova za prikaz