Berečki vijećnici o obilježavanju Dana općine: bit će svečano, ali skromno, bez koncerata i dodjele priznanja

Vijećnici Općine Berek usvojili su izvješće o polugodišnjem izvršenju proračuna i radu načelnika u tom razdoblju. Na samom početku, Mato Tonković prisegnuo je u svom osmom mandatu na čelu Općine, obzirom da je to bila prva radna sjednica nakon konstituiranja novog saziva.

Mato Tonković, načelnik Općine Berek

Ovo je svečani dio, iako sam prisegnuo čim sam izabran, a radimo već nekoliko mjeseci i obnašat ćemo dužnost četiri godine, svi zajedno, ne samo ja, na dobrobit svih naših žitelja, naše županije i lijepe naše države Hrvatske, poručio je načelnik Tonković u svom obraćanju vijećnicima.

Sa sjednice Općinskog vijeća Bereka: pročelnica Ivana Cindrić, predsjednik Tomislav Šunjić i načelnik Mato Tonković

Usvojeno je i izvješće o radu Vatrogasne zajednice za prošlu godinu, odlučeno je prodati nekoliko čestica općinskog poljoprivrednog zemljišta u Ruškovcu i još je otpisan dug komunalne naknade od ukupno 2.300 kuna, uglavnom u Podgariću. Najviše se razgovaralo o skorom obilježavanju Dana općine 29. rujna. Taj dan bila bi misa i program te podjela hrane za građane, u nedjelju poslije fišijada i roštiljada, a svečana sjednica dan uoči, kao i otvorenje Vatrogasnog doma. Na Vijeću je odlučeno kako ove godine neće biti dodjele javnih priznanja za Dan općine Berek. Veća svečanost, čulo se, bit će iduće godine, za kada se nadaju da će epidemiološka situacija biti povoljnija, kao i stanje u proračunu, jer se veći  kapitalni projekti sada provode.

Nema postova za prikaz