100 dana nakon izbora župan Marušić i zamjenica Jungić: “Jedan od naših ciljeva jest osiguravanje uvjeta kako bi mladi ostali živjeti i raditi na području BBŽ”

Prošlo je nešto više od 100 dana otkako Bjelovarsko-bilogorska županija ima novog župana. Tim povodom, Marko Marušić i njegova zamjenica Marija Jungić, sazvali su konferenciju za medije. Jedna od tema o kojoj se govorilo bila je bjelovarska bolnica. “Ukupna zaduženost Županije po zakonu bi trebala biti do 20 posto od ostvarenih prihoda, a mi smo iznad visokih 40 posto, a zbog velikih kredita podignutih za izgradnju, poslovanje bjelovarske bolnice je itekako ugroženo“, rekao je župan.

Također, približava se i potpisivanje Regionalnog programa Sjever, putem kojeg je Bjelovarsko – bilogorska županija prijavila pet projekata. “Opremanje bolnice tek moramo riješiti, a to planiramo učiniti putem Regionalnog programa Sjever. Ne smijemo zaboraviti ni na dovršetak izgradnje nove Glazbene škole Vatroslav Lisinski, čija se izgradnja vrši isključivo putem županijskog proračuna. I zbog toga smo se za pomoć morali obratiti nadležnim ministarstvima“, pojasnio je Marušić.

Njihov krajnji cilj jest osiguravanje uvjeta kako bi se mladi vratili i ostali živjeti i raditi na području županije, za kraj je rekla zamjenica Jungić.

Nema postova za prikaz