Župan Marko Marušić održao prijem za paraolimpijce

Župan Bjelovarsko- bilogorske županije Marko Marušić primio je članove hrvatske paraolimpijske reprezentacije koji su sudjelovali na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, natjecatelje Denija Černija i Damira Bošnjaka, njihove trenere Borisa Kljaića i Željka Rogulju, predsjednika Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratka Kovačića i šefa medicinskog tima hrvatske paraolimpijske reprezentacije dr. Borisa Kirina.

“Stalno ponavljam da su sportaši naši najbolji ambasadori. Svi mi trebamo učiti od vas. Silan trud i rad potreban je da se dođe do cilja. Mnogi na tom putu ne uspiju, ali vi ste zadržali hladnu glavu i polučili ste vrhunske rezultate koji će ostati upisani ne samo u povijesti naše županije nego i u povijesti sporta naše države. Mi ćemo vam i dalje biti potpora, koliko je to moguće, da vam omogućimo bolje uvjete za rad”, istaknuo je župan Marušić čestitavši našim paraolimpijcima na zapaženim rezultatima ostvarenim u Tokiju.”

Brončanu medalju u bacanju kugle s rezultatom 11.25 metara ostvario je Deni Černi, paraatletičar atletskog kluba OTOS Grubišno Polje: “Moj cilj je bio da dam sve od sebe, pa što bude, a ispalo je fantastično. Jako sam zadovoljan i sretan. Predstoji nam Svjetsko prvenstvo iduće godine, a već za tri godine su iduće Paraolimpijske igre. Nećemo ništa obećavati, i dalje ću davati sve od sebe”, rekao je Černi.

Član Hrvatske paraolimpijske reprezentacije u Tokiju bio je i Bjelovarčanin Damir Bošnjak koji se natjecao u tri discipline u streljaštvu, a najbolji rezultat ostvario je u disciplini pištolj 25 metara gdje je zauzeo 17. mjesto. “Zadovoljan sam svojim nastupom. Očekivao sam da ću postići rezultat koji bi mi bio dovoljan za ulazak u finale, međutim zbog problema koje sam imao s protezom nisam to uspio postići. Paraolimpijske igre u Tokiju su bile moje četvrte Igre i bilo je to posebno iskustvo”, naglasio je Bošnjak.

Na Paraolimpijskim igrama u Tokiju hrvatski sportaši osvojili su rekordnih sedam medalja,a rezultat je to kojim je iznimno zadovoljan predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić: “Sportaši iz naše županije kontinuirano nastupaju na Paraolimpijskim igrama od Sidneya 2000. godine. Rezultat Denija Černija nas je posebno oduševio. Nismo to očekivali, nego smo se nadali. Vjerujem da će taj uspjeh potaknuti i druge osobe s invaliditetom da se uključe u sport i sportske aktivnosti”, izjavio je Kovačić.

Nema postova za prikaz