Brojne rujanske aktivnosti garešničkog UHBDRP-a

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Garešnica ovog petka će u garešničkom hotelu “Garić” s početkom u 17:00 sati održati Izbornu skupštinu, na kojoj će biti podneseno Izvješće o radu, uz izbor novih radnih tijela, dok će od 19:00 sati održati svečanost povodom obilježavanja Dana udruge i Dana hrvatske policije.

Podsjetimo UHBDRP Garešnica obilježila je 30. obljetnicu oslobađanja radio relejnog centra “Humka” (foto) u zajedničkoj akciji PP Garešnica i ZNG-a. Prva satnija Garešnica je uz četiri ranjena uspjela u kratkom roku osloboditi centar te zarobiti 12 vojnika tadašnje JNA te jednog zapovjednika. U sklopu obljetnice služena je i misa zadušnica za sve poginule branitelje kod novog križa u Podgariću.

Aktivnosti su nastavljene uz održavanje biciklijade posvećene braniteljima Josipu Pleša i Ivanu Vezmar, dok je tradicionalno održan i Memorijalni turnir u streljaštvu “Josip Pleša” u čast prvog poginulog policajca policijske postaje Garešnica. Dodajmo još da je u tijeku izdavanje knjige o sudjelovanju Policijske postaje Garešnica u Domovinskom ratu, očuvanju vrijednosti Domovinskog rata i nastanka Republike Hrvatske.

Nema postova za prikaz