Župan Marko Marušić potpisao ugovore s gospodarstvenicima i obrtnicima

Župan Marko Marušić potpisao je ugovore s gospodarstvenicima i obrtnicima koji su se javili na županijski Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava. “Korona kriza već više od godinu i pol dana ostavlja traga na svim sektorima društva, a vi ste jedni od onih koji su najviše pogođeni. Ali, ne predajete se, i dalje vrijedno radite i trudite se očuvati svoje poslovanje i na tome vam čestitam“, rekao je.

Riječ je o 16 korisnika kojima će u okviru mjera ukupno biti isplaćeno 123.600 kuna, a trenutno je na području županije 1229 obrta što je za 48 obrta više u odnosu na godinu ranije. “Veseli me što je naša suradnja nastavljena s novim županom i Županijskom upravom, a nadamo se da ćemo suradnju uspjeti podići i na neku višu razinu. Drago mi je što će obrtnici dobiti novčane potpore jer danas je u krizi svaka kuna važna“, rekao je predsjednik Obrtničke komore BBŽ Goran Grgić.

Korisnicima mjera će dobivena sredstva biti od velikog značaja, a među današnjim potpisnicima ugovora bili su i direktor tvrtke Mini Pak d.o.o Željko Rijetković i ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković. “U ova vremena kada teško dolazimo do bilo kakvih sredstava ovo  nam daje mogućnost da barem povratimo ono što smo uložili ili dobijemo dio tih sredstava nazad jer znamo da ozbiljniji natječaji traže određenu pripremu i određeni trošak koji je tada nepovrativ, da nema županijskih potpora. Hvala županu i Županiji na ovim sredstvima“, rekao je Rijetković.

Nema postova za prikaz